Hangi Konularda itirazda bulunabilirim?
- Hatalı soru olduğunu düşünüyorsanız
- İşlemediğiniz konulardan soru sorulduysa
- Okumakta güçlük çektiğiniz sorular var ise
- Bir sorudan birden çok var ise
- Çiftleyen şıklı sorular var ise
Hangi Konularda itirazda bulunabilirim?
“Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Ana Bilim Dalı yüksek lisans öğrencileri Doç. Dr. Mehmet BOZOĞLU ve Arş. Gör Uğur BAŞER eşliğinde UZEM’i ziyaret ettiler.
UZEM Müdürü Prof. Dr. İzzet AKÇA ve İçerik Geliştirme Personeli misafirlere UZEM’in teknolojik alt yapısını ve sürdürülen eğitim programlarını tanıttı. UZEM birimlerini gezen ziyaretçiler uzaktan eğitimin işleyişi hakkında da detaylı bilgi aldı.
Ziyarette ayrıca OMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahtiyar ÖZTÜRK, Enstitü Sekreteri Sema GÜNDEM, Öğrenci İşleri Personellerinden İsmail KUYUMCU da eşlik etti. Öğrenciler, UZEM’in ardından Fen Bilimleri Enstitüsünü de ziyaret ettiler.
Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, UZEM Müdürü ve Program Koordinatörü Mehmet BOZOĞLU’na ve emeği geçen tüm UZEM ve Enstitü personeline teşekkür edip ayrıldılar.
Uzaktan Eğitim Posta Hizmetleri Önlisans Programında öğrenim gören öğrenciler UZEM’i ziyaret etti. Yüzyüze yapılan eğitimlere UZEM Müdürü Prof. Dr. İzzet AKÇA’da katıldı.
Posta Hizmetleri Önlisans öğrencileri UZEM Müdürü Prof. Dr. İzzet AKÇA, Program koordinatörü Öğr. Gör. Zümral GÜNTEKİN ve toplantıya katılan diğer öğretim elemanlarına sorular yöneltti.
Ayrıca öğrencilere Uzaktan Eğitimin işleyişi anlatıldı. Ders geçiş sistemi, staj, sınavlar, canlı dersler, istihdam hakkında bilgi paylaşımı gerçekleşti. Eğitimden sonra öğrencilere Konferans fuaye alanında çay ve pasta ikramı yapıldı. Ayrıca uzaktan eğitim merkezini gezmek isteyen öğrencilere UZEM personeli tarafından UZEM gezdirildi.
OMÜ Eğitim Fakültesi’nde öğretmen adaylarına yönelik Eğitimde Bilişim Teknolojileri Topluluğu tarafından “Eğitim Uygulamalarında Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Önemi” başlığı adı altında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
UZEM İçerik Geliştirme Birim Koordinatörü Uzm. Emrah ALTUN’un davet edildiği toplantıda “Öğretmenlik Uygulamalarında Uzaktan Eğitimin Yeri ve Önemi” konulu sunum yapıldı.
Katılımcıların sorularını yanıtlayan ALTUN, kişisel tecrübelerinden bazı anektodları paylaşarak: “Günümüz dünyasında teknolojik gelişmelerin kaçınılmaz olarak uzaktan eğitim alternatifini zorunlu hale getireceğini” dile getirdi. UZEM’in faaliyet alanı ve uygulamaları hakkında açıklamalar yapan ALTUN, uzaktan eğitimin geçmişi, şimdiki durumu ve geleceği hakkında bilgi verdi.
OMÜ – YÖS (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı) sonuçları ilan edilmiştir.
Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarını http://ais.uzem.omu.edu.tr/ adresinden aday numarası ve parola ile giriş yaparak öğrenebilirler.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uzaktan Eğitim Merkezinin (UZEM), Yabancı Diller Yüksekokulu ve Deoflympic Oyunları Genel Koordinatörlüğünün işbirliğiyle düzenlenleyeceği “Uluslararası İşaret Dili Eğitim Semineri” 14 Haziran Çarşamba günü başlıyor.
OMÜ UZEM Binasında yapılacak seminere katılmak isteyenler, 14 Haziran Çarşamba günü saat 12:00’ye kadar OMÜ Yabancı Diller Yüksekokuluna giderek ya da başvuru formunu doldurup ydyo@omu.edu.tr veya kiziltannalan9@gmail.com mail adreslerine göndererek kayıt yaptırabilir.
Başvuru Formu için tıklayınız.
ULUSLARARASI İŞARET DİLİ EĞİTİM SEMİNERİ TAKVİMİ | ||||||
TARİH | 14.06.2017 | 15.06.2017 | 16.06.2017 | 19.06.2017 | 20.06.2017 | 21.06.2017 |
SAAT | 17:00 – 19:00 | 17:00 – 19:00 | 17:00 – 19:00 | 17:00 – 19:00 | 17:00 – 19:00 | 17:00 – 19:00 |
YER | OMÜ UZEM | OMÜ UZEM | OMÜ UZEM | OMÜ UZEM | OMÜ UZEM | OMÜ UZEM |
Seminere katılım ücretsizdir ve 15 kişi ile sınırlıdır.
UZEM sınavlarında görev almak isteyen, üniversitemiz (tezli) yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin aşağıdaki formu eksiksiz şekilde doldurup göndermeleri gerekmektedir.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TÜBİTAK 1601 Girişimcilik projesi kapsamında, UZEM Turuncu Salon’da 40 akademisyenin katılımıyla 10 gün ve 60 saat süren Akademik Girişimcilik Sertifika Programı yapılan sertifika töreni ile tamamlandı.
Sertifika programının açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, OMÜ’de bu yıl yapılan tüm araştırma, yayın, patent ve girişimcilik çalışmaları ile önümüzdeki yıl üniversitenin, Yenilik ve Girişimcilik Endeksi’nde ilk 50 üniversite arasına tekrar gireceğine inandığını söyledi. Canlı girişimcilik derslerini aynı zamanda OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (UZEM) video ders olarak kayıt altına aldıklarını ve bu akademik girişimcilik eğitimi uygulamasını tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracaklarını belirten Prof. Dr. Demiryürek, başta UZEM yöneticileri ve teknik uzmanlarına programın yürütülmesi için sundukları altyapı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Demiryürek, ayrıca tüm sertifika programı eğitmenlerine ve katılımcılara da şükranlarını sundu.
Sertifika programı kapsamında tüm katılımcıların iş planı sunumları jüri üyelerince değerlendirildi ve proje pazarında dereceye giren akademisyenlere şiltleri; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Rektör Başdanışmanı ve UZEM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, UZEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Akça tarafından verildi. Başarılı olan katılımcılara sertifikaları; projede aynı zamanda eğitmen olan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Prof. Dr. Ömer Andaç ve TTO Uzmanı Osman Özkoç tarafından takdim edildi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Başdanışmanı ve OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, AKS TV’de yayınlanan Haberin Sesi programının konuğu oldu. Cengiz, OMÜ UZEM’in faaliyetleri ve uzaktan eğitimin tanımı, içeriği ve metotları ile ilgili genel bilgiler verirken, OMÜ UZEM’in işleyişi, personel yapısı ve faaliyetleri hakkında da izleyenleri bilgilendirdi.
“Hayat Boyu Öğrenim” İlkesi Bizim İçin Önemli
Cengiz, uzaktan eğitimin kaçınılmaz olarak, küresel teknolojik gelişmelerin bir ürünü olduğunu dile getirerek, hayat boyu öğrenme kaygısının bireyleri kişisel gelişim amaçlı olarak motive ettiğini belirtti. Cengiz sözlerini sürdürürken, “Uzaktan eğitimin temellerinin atıldığı Avrupa’da da bu ilkenin, hayat boyu öğrenmenin halen geçerli olduğunu görmemiz gerekli. Biz de bu prensiple hareket ediyoruz, kişileri, işinden ya da memleketinden ayırmadan öğrenim hayatlarına devam etmelerini sağlamak için çalışmalar sürdürüyoruz” dedi. Uzaktan eğitimin tanımı, içeriği ve metotları hakkında da bilgi veren Cengiz, bu metodun çok kullanışlı ve kolay çözümler sunduğunu ve bireylerin kariyer planlamalarına büyük katkıda bulunduğunu ifade etti.
Teknolojik Gelişmeler Uzaktan Eğitimi Zorunlu Hale Getiriyor
“Avrupa’da ilk uzaktan eğitim faaliyetlerinin mektuplaşma vasıtasıyla gerçekleştiğini biliyoruz, günümüz dünyasıyla karşılaştırıldığında bu metot çok ilkel görünüyor fakat teknolojik gelişimin ne denli hızlı seyrettiğini görmemiz açısından bu örnek çok yerinde bir örnek. Şimdi ise insanları evlerinde yüksek lisans diploması alma şansı verebiliyoruz. Geldiğimiz noktada teknolojik yenilikler bizim iş sahamızı da genişletiyor, daha farklı meslek gruplarına hitap edebiliyoruz. Bu kaygıyla, eğitim camiasından tutun, sağlık çalışanlarına, mühendislerden akademisyenlere, din görevlilerinden, kamu yöneticilerine birçok alanda hizmet vermek istiyoruz. Sloganımız ise şu: Uzaktan eğitim isteyen herkesin hakkı olmalı.”
“OMÜ UZEM Bir Marka, Bunu Herkes Biliyor”
Cengiz, Türkiye’deki uzaktan eğitim faaliyetlerinden bahsederek, OMU UZEM’in, uzaktan eğitim ve ölçme değerlendirme faaliyetlerinde Türkiye’de hatırı sayılır bir yerde olduğunun altını çizdi:
“Biz sadece eğitim programları yürütmüyoruz, bunların haricinde sınav organizasyonlarımız da mevcut. Gerçekleştirdiğimiz projelere, sahip olduğumuz teknik ve fiziki olanaklara bakıldığında Türkiye’de bu işi profesyonelce yapan birkaç merkezden biriyiz. Bu meyanda çok önemli bir sınav olan Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı’ndan bahsetmek istiyorum. Bu sınavı 2013 yılından bu yana merkezimiz yapıyor. Sınavı yurtiçi ve yurtdışında farklı merkezlerde gerçekleştiriyoruz, bunların 19’u yurtdışı, 8’i yurtiçinde, sınavın tüm aşamalarını biz gerçekleştiriyoruz, bu yıl (2017) yaklaşık 4000 kişi müracaat etti. YÖS sınavının üniversitemize bir başka artısı daha var aslında; merkezimiz ulusal olma kaygısından kurtulup uluslararası bir merkez olma kaygısına doğru evriliyor. Ayrıca YÖS sınavının OMÜ’ye gelen yabancı öğrencilere ve farklı kültürlerin üniversite bünyesine katılımında büyük bir payı olduğu da unutulmamalı.”
“Ticari Pilotaj Eğitimini Başlattık”
“Şu an 6’sı yüksek lisans, 9’u önlisans ve bir adet lisans tamamlama programımızla yolumuza devam ediyoruz. Mesela, eğitim camiasına yönelik “Pedagojik Formasyon” eğitimlerimiz halen sürüyor, her dönemde yaklaşık 1500 öğretmen adayına uzaktan eğitim imkânı tanıyoruz. Bunun yanında kampüs içinde yer alan öğrencilerimize, zorunlu dersler diye tabir edilen 5İ ders yayınımız sürüyor. Kampüs içinde 12.500 öğrencimiz bu derslerden faydalanıyor. Unutmadan ekleyeyim; Hava Yolu Ticari Pilot Lisansı Teorik Eğitimini (ATPL) de bu dönem UZAYTEM işbirliğiyle başlatmış bulunuyoruz. Gelişmekte olan havacılık sektörüne ilk adım olması açısından bu eğitimler önemli. Burada 650 saatlik bir eğitimden bahsediyoruz. Teorik eğitimin tamamı bize ait ve online şekilde seyrediyor. Bu projeyi destekliyor ve önemsiyoruz.”
“Yepyeni Projelerle Geliyoruz”
2017 – 2018 eğitim öğretim yılında yepyeni projelerimiz olacak, bunlardan bir tanesi Yaratıcı Yazarlık Sertifikasyon Programı. Hayat boyu öğrenme prensibiyle hareket edip bu yönde birçok sertifikasyon ve yüksek lisans programına imza atacağız. Bunun yanı sıra “açık öğretim” olma iddiasındayız, bu konuda ciddi adımlar attık, YÖK‘ e başvuruda bulunduk, kararı bekliyoruz, dosyamız hazır, eğer bu atılım gerçekleşirse merkezimiz daha fazla insana hizmet etmeye ve diploma vermeye fırsat bulacak, bu sayede marka değerini daha da yükseltecektir, buna inanıyorum. Bu zor bir süreç biliyoruz ama uğraşıyoruz, çaba gösteriyoruz.”
Üniversitemiz, 28-30 Temmuz tarihlerinde ÖSYM tarafından düzenlenen “Merkezi Sınavlar” konulu çalıştaya katıldı.
Çalıştaya, üniversitemizi temsilen, OMÜ Rektör Yardımcısı ve UZEM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali CENGİZ ve UZEM İçerik Geliştirme Ekibi Koordinatörü Uzman Emrah ALTUN katıldı. Çalıştaya, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Orta Doğu Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin yanı sıra YÖK ve MEB ‘den de temsilciler katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer DEMİR, “Türkiye’de birçok kurumun sınav organizasyonları düzenlediğini ancak bu kurumların birbirinden habersiz olduğunu belirterek, kurumların fikir alışverişinden bulunmalarını sağlayabilmek için böyle bir çalıştay düzenlediklerini” dile getirdi.
Çalıştayda ölçme değerlendirme faaliyetleri hakkında yuvarlak masa toplantıları ve çeşitli kurum temsilcilerinin katıldığı komisyonlarda ayrıntılı tartışmalar yapıldı. CENGİZ, başkanı olduğu komisyonda “e-Sınavlar” hakkındaki görüşlerini sunarak çalıştayın 2. gününde komisyondan çıkan kararı katılımcılara sundu.. ALTUN ise “Yabancı Dilde Yapılan Sınavlar” hakkında bilgi vererek yuvarlak masa toplantılarında üniversitemizi temsil etti.
Çalıştay sonunda kurumlar arası işbirliğinin şart olduğu, ölçme değerlendirme faaliyetlerinin kalitesinin artması gerektiği vurgulanarak, kurumlararası
Aramıza yeni katılan değerli öğrencilerimiz UZEM Ailesine hoşgeldiniz; bildiğiniz üzere ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri tamamlanmış ve yerleştirme sonuçları ilan edilmiştir. İzleyen süreçte kesin kayıt işlemlerini tamamlamanız ve yasal olarak öğrencilik statüsü kazanmanız için izlemeniz gereken bazı adımlar vardır. Bu adımların neler olduğu ve sürecin nasıl yürütüleceği konusunda Üniversitemiz tarafından hazırlanan kayıt kılavuzuna bakmanız önemlidir. Bunun dışında kalan sorularınız ve talepleriniz için iletişim formumuzu kullanabilir veya bize telefon ile ulaşabilirsiniz.
UZEM bünyesinde yürütülen programlarımız hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıda belirtilen sayfa bağlantılarına tıklamanız yeterli. Herkese başarılar diliyoruz.
1- Harç Ödeme İşlemleri
Kayıt işlemlerinden sonra size verilen öğrenci belgesinde yer alan öğrenci numaranız ile beraber 18 Ağustos 2017 tarihine kadar Halkbank Şubelerine 385,00 TL’si öğrenim harcı, 375,00 TL’si materyal gideri olmak üzere toplam 760,00 TL ödeme yapmanız gerekmektedir.
2- Ders Kaydı İşlemleri
Ödemenizi yaptıktan sonra 30 Ağustos 2017 tarihine kadar ubs.omu.edu.tr adresinden ders seçimlerini yapmanız gerekmektedir. Bu sisteme giriş yapabilmeniz için aynı sistem üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi alabilirsiniz.
3- Ders Başlangıcı
Dersler akademik takvimde belirtilen tarihte başlayacaktır. Bu tarihten önce UZEM EĞİTİM PORTALINA (sanal kampüs) giriş yapamazsınız. Duyuru ve bilgilendirmeler için uzem.omu.edu.tr adresini sık sık ziyaret etmenizde fayda olacaktır.
ÖN LİSANS BÖLÜMLERİ
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜM SAYFASI
BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI BÖLÜM SAYFASI
ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ BÖLÜM SAYFASI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜM SAYFASI
İNTERNET ve AĞ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜM SAYFASI
İŞLETME YÖNETİMİ BÖLÜM SAYFASI
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ BÖLÜM SAYFASI
MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜM SAYFASI
POSTA HİZMETLERİ BÖLÜM SAYFASI
LİSANS BÖLÜMLERİ
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BÖLÜMLERİ
Bu başlıkların dışında sorularınız hala devam ediyorsa Destek Ekibimizle görüşmenizi öneririz.
Üniversitemiz bünyesinde devam eden kalite kontrol ve geliştirmeleri sürecinde yapılan toplantılar sürüyor.
Toplantıların UZEM ayağında merkez Müdürü Prof. Dr. İzzet AKÇA kalite geliştirme süreçleri hakkında UZEM çalışanlarına “Mavi Salon”da bilgi verdi. AKÇA, Üniversite birimlerinin birbiriyle etkileşimli olarak çalışması gerektiği üzerinde durarak, kalite çıtasını ancak böyle şeffaf ve sürdürülebilir bir ortamda yükseltebileceklerini belirtti.
UZEM personelinin gerek kalite yükseltme çalışmaları gerekse OMÜ markasının daha da prestijli hale gelmesi için üzerine düşeni fazlasıyla yapacağından emin olduğunu dile getiren AKÇA, toplantının sonunda yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci ve OMÜ çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Üniversitemiz faaliyetlerinde kalite kültürünün yaygınlaştırılması ve kalitenin artırılması ile alakalı toplantılar sürüyor. Kalite Geliştirme ve Stratejik Yönetim çalışmaları kapsamında Yrd. Doç. Dr. Tuba CANVAR KAHVECİ UZEM Konferans Salonunda seminer verdi.
Kalite Geliştirme ve Stratejik Yönetim çalışmaları kapsamında Yrd. Doç. Dr. Tuba CANVAR KAHVECİ UZEM Konferans Salonunda seminer verdi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat CEYHAN başkanlığında yapılan toplantıya birçok idari personel ve anabilim dalı başkanı katıldı.
Yrd. Doç. Dr. Tuba CANVAR KAHVECİ, Sakarya Üniversitesi olarak kalite anlamında hangi çalışmaları yürüttükleri, teknik altyapıda yaptıkları değişimleri ve kalite uygulamalarının yazılım ve personel istihdamı tarafında gerekli olan mevzuat değişiklikleri hakkında bilgi verdi. CEYHAN, Sakarya Üniversitesiyle OMÜ UZEM’in kuruluş yıllarında yakın bir ilişki içinde olduklarını ve Sakarya Üniversitesinin Kalite tarafında yaptığı çalışmaları da ilgiyle izlediklerini belirtti.
Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda CEYHAN ve KAHVECİ kişisel tecrübelerinden bahsederek kalite geliştirme sürecinde karşılaşılacak sorunlar ve çözüm önerileri üstünde durdular. Karşılıklı olarak yardım ve desteğe hazır olduklarını belirtiler. Katılımcıların sorularını yanıtlayan KAHVECİ, kalite çalışmalarının akademik ve idari personele hangi iş yüklerini getirdiği, özellikle öğrenci işlerinin öğrenci memnuniyeti hususunda dikkat etmesi gereken noktalardan bahsetti.
Toplantının sonunda yardım ve destek sözünü alan CEYHAN, Kalite çalışmaları bakımından Sakarya Üniversitesinin katettiği yolu önemsediklerini ve örnek alınması gerektiğini belirterek, KAHVECİ’ye UZEM hediye paketini sundu.
UZEM Öğrenci Otomasyonu’na giriş yapabilmeniz için UZEM programlarına kayıtlı bir öğrenci olmanız gerekmektedir.
T.C. Kimlik No: Bu alana T.C. Kimlik Numaranızı yazmanız gerekmektedir. Eğer yabancı uyruklu iseniz, 9 ile başlayan yabancı kimlik numaranızı yazmanız gerekmektedir.
Parola: T.C. Kimlik Numaranızın ilk 6 rakamı ve adınızın ilk 3 büyük harfinin birleşiminden oluşan parolanızdır.
Örneğin: T.C. Kimlik Numaranız 14894378219 adınız da Hasan olsun; bu durumda sisteme girebilmek için şifreniz 148943HAS olacaktır.
UZEM Ortak Ders Final Sınavı Giriş Belgeleri yayınlanmıştır. Sınav Giriş Belgesi almak için tıklayınız.
Lisansüstü Eğitim Başvurularında dikkat edilecek hususlar
04-14 Ocak 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılan Lisansüstü Eğitim başvuruları için;
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Lisansüstü Başvuru, Koşul ve Kontenjanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz.
Beyan edilen bilgilerin belgesinin, başvuru işlemleri sırasında sisteme yüklenmesi zorunludur.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uzaktan Eğitim Merkezinin (UZEM) organizasyonu ile gerçekleştirilen, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile birlikte Türkiye’deki birçok üniversiteye kabul için başvururken kullanabilecekleri Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı başvuruları alınmaya başlandı.
Sınava başvurular online şekilde http://ais.uzem.omu.edu.tr adresinden 2 Ocak – 9 Nisan 2018 tarihleri arasında alınacaktır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMU-YÖS) 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00’da, 24 ülkede, 40 sınav merkezinde, 8 dilde (Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca, Almanca, Boşnakça ve Arnavutça) yapılacaktır.
UZEM, Kazakistan’dan gelen heyeti ağırladı.
Kazakistan Devlet Üniversitesinden (Republic of Kazakhstan) gelen misafirler uzaktan eğitim merkezini gezerek UZEM altyapısı ve personeli hakkında bilgi aldı.
UZEM Müdürü Prof. Dr. İzzet AKÇA Kazakistanlı mesai arkadaşı Niyazbek KALIMOV’u ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti. Misafirlerine UZEM işleyişi ve birimleri hakkında bilgi veren AKÇA, KALIMOV ile ilgili bir anektod paylaştı: Sayın Niyazbek KALIMOV bir yerde Samsunlu sayılır çünkü kendisi akademik kariyerinin bir bölümünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bulunmuştur.
KALIMOV ve beraberindeki heyet, ziyaretten memnun kaldıklarını ve her zaman OMÜ ile işbirliği içinde olacaklarını belirtip UZEM binasından ayrıldılar.
20-21 Ocak 2018 tarihlerinde yapılacak olan UZEM Programları Bütünleme Sınav Giriş Belgeleri yayınlanmıştır.
Sınav Giriş Belgesi almak için tıklayınız.